VCMO

b1_2

b1_3

 b1_4

 

Udskriv

2 medlemmer af VCMO har i foråret kørt 4 såkaldte Brevet, som er kvalifikationsløb til Paris Brest Paris (PBP).
For at få lov til at deltage i PBP, skal der forinden køres et antal længere løb. 200km, 300km, 400km samt 600km.
Lars Modig og Jens Ove Bay har netop gennemført det sidste Brevet på 600km, og har dermed kvalificeret sig til at køre PBP 2007.
Lars kørte de 600km på ca 24,5 timer. Jens Ove gennemførte på 30 timer.
Det er en kæmpe bedrift at sidde på en cykel i 25-30 timer stort set i træk. Stort tillykke til dem begge.

Nedenfor er et lille resume af 600km løbet skrevet af arrangøren Hans Jørgen Binder:

Resume vedrørende 600KM (620KM) den 11. maj 2007, klokken 20:00:
Alt det vejrmæssige held som har tilsmilet os ved 200KM, 300KM og 400KM så ud til at være opbrugt ved 600KM. Som alle danskere vil huske var April og den første uge i Maj varm, solrig og mild.  Men i løbet af de fire-fem dage op til 600KM-løbet faldt temperaturerne med 7-8 grader, blæsten tog til og der kom en del regn.

Fem minutter før løbets begyndelse fik vi en lille byge  - og der var våde veje helt ned til Rødvig, hvilket medførte de sædvanlige mange punkteringer. Strid sidevind ned til Vordingborg, hvor de første ryttere besluttede sig for at køre i pit. Fortsat strid sidevind ned over Storstrømsbroen og videre ned til Nakskov. Også hér var der folk, som smed håndklædet i ringen. I Nakskov var der yderligere frafald.

Resten kæmpede sig bravt igennem til Gedser (solen var nu stået op), hvorefter der mere eller mindre var medvind op til Kalundborg. Alligevel var der folk, som på denne strækning faldt fra efter at have tilbagelagt halvdelen af distancen og med overvældende gode odds for den endelige succes. Ærgerligt for dem.

Desværre kom der en hel del regn indenfor løbets sidste 200 kilometer.  Men det kan konstateres, at de mest hårdføre og motiverede ryttere var tilbage og fuldførte uden at kny!  HJB havde selv fornøjelsen af at køre "hemmelig kontrol" i sin varme bil på strækningen Kalundborg-Rørvig-Tølløse  - og flere steder var der ryttere, som fik vand i spandevis. Flot-flot kæmpet af Jer alle!  Især må jeg nødvendigvis lige nævne, at der var to kvindelige ryttere med, som kørte 600KM for første gang  -  og begge kørte igennem uden søvn og i tider lige omkring 30-31 timer!   Det er fandeme sejt!!   Mange af de gamle rotter kan køre langt, hurtigt og stabilt  -  som et resultat af mange års langdistance-træning. Men det kræver høj moral og styrke at kæmpe sig igennem sin første 600KM uden søvn. Det lover godt for PBP.


Paris Brest Paris bliver afviklet fra 20 august. Det er 1200km langt, og skal gennemføres på minimum 90 timer.
Jeg synes jo det er utroligt at nogen overhovedet tænker på at stille op i et sådant løb.

Se  hjemmeside for mere information.