VCMO

b2_1

b2_2

 

 

Udskriv
Søndag, 30. august 2009 13:51

Roskilde Holdmatch 2009

Med en start, som lød på kl. 07.46, var der i denne udgave af Roskilde Holdmatch lagt op til en usædvanlig tidlig start på et holdløb, som sædvanen tro skulle komme til at kræve – om end ikke blod - så sved og lidt tårer på Vallensbæk Cykelmotions Hold 1.

 Vi havde prøvet det før og var opsat på at køre den velkendte kuperede og teknisk vanskelige rute i en tid, som allerhelst skulle tangere sidste års tid på 2 timer og 19 minutter for de 90 km. Sidste år var vi ganske tilfredse med indsatsen, selvom vi tabte nogle stærke folk allerede på den 1. omgang. Spørgsmålet var, om vi var lige så vel forberedte denne gang eller måske endnu bedre?

 Vejrudsigten for dagen var varslet med masser af regn, blæst og endog hagl, så der var bekymrede miner op mod himlen søndag morgen inden cyklen og resten af grejet blev pakket i bilen på vej til Jystrup. Det skulle vise sig, at meteorologerne havde taget grundigt fejl, således at kun den kraftige blæst var tilbage, mens regn og hagl var afløst af sol og lune temperaturer. Godt for det!

 

De sidste detaljer gøres klar inden start.

Vel ankommet til starten ved skolen i Jystrup kunne jeg konstatere, at VCMO ikke var den eneste cykelklub, som havde fået den geniale idé, at prøve kræfter mod uret søndag morgen klokken l… om morgenen. Faktisk var løbet blevet fuldt booket og med hold på venteliste, for at få lov til at starte. De omkringliggende veje vrimlede med hjemmeværnsfolk og biler med topgearede cykler spændt bagpå. VCMO Hold 1 blev samlet og bestod af Henrik Panton, Michael Gravlund, Johnni Rasnæs, Per Winther, Carsten Hougaard, Jesper Ellborg, Jesper Bech Petersen, Jesper Laursen og -undertegnede - Leif Gjesing Hansen. Damn, et dreamteam!

 Vi var selvfølgelig ikke alene fra VCMO, idet klubben også stillede med et topmotiveret Hold 2 på 8 stærke folk.

Det blev til 30 minutters opvarmning sammen med en del af de andre små 300 cyklister, som i løbet af formiddagen skulle køre hhv. 90 km på 10-mands hold og 60 km på 4-mands hold. Vi var oppe i mod 15 andre 10-mands hold dette år. Det er aldrig let at skulle starte på et løb tidligt om morgenen. På startstedet var der mange rutiner, som skulle overstås inden man er klar på sadlen foran startlinien. Første punkt i rutinen er at finde det nærmeste ledige toilet, således at maven ikke forvolder problemer undervejs på ruten, hvilket kan være katastrofalt, når alle muskler er spændte og man har brug for 100 procents koncentration på holdkammeratens baghjul foran. Med kun 2-3 tilgængelige toiletter på Jystrup Skole til 300 ryttere plus familie, venner og hjælpere, så var der mildest talt ”run” på tønden faretruende tæt på starttidspunktet. Der blev således kun tid til 20 minutters opvarmning inden start, hvilket er lige i underkanten, når man ved at tempoet er oppe i det røde felt, så snart starten er givet.

 

Holdet er linet op stil start, rimeligt afslappet...

 

Klokken 07.46 blev der givet grønt lys til start og vi fandt hurtigt ind på linien med Henrik i front. Vi vidste fra opvarmningen, at vi ville få den stærke vind ind i front og siden på den første halvdel af ruten. Sådan føltes det også med det samme, at starten var gået!

Små 5 kilometre inde på første omgang kostede en kombination af høj fart, stærk modvind og høj puls de første ofre på holdet. Carsten og Jesper L. måtte slippe med ærgrelsen mejslet i deres ansigter, mens resten af holdet – efter en kort tøven – fortsatte med klampen i bund. Med 7 mand tilbage var vi alle bevidste om, at vi nu kun havde råd til at dumpe yderligere en mand, hvis vi skulle nå i mål med de nødvendige 6 ryttere.

Ruten – som køres tre gange – er gavmildt udstyret med nogle lange seje bakker, som krævede en kontrolleret fart omkring de 30 km/t, så holdet kunne komme samlet over dem. På de flade strækninger kunne vi trække farten op på omkring 45 km/t, mens farten enkelte steder ned af bakkerne kunne skubbes op på nogle og 50 km/t. Gennem sveden og en famlen med computeren viste et jævnt gennemsnit på 39,5 km/t på første omgang, hvilket gav en omgangstid på nogenlunde 46 minutter. Da vi øjnede startlinien/målstregen, efter at have kørt en omgang, gav vi farten et ekstra nøk og susede over startlinien, mens venner og familie skreg opmuntrende af fulde hals.

På 1. omgang og i løbet af 2. omgang passerede vi flere konkurrerende hold, hvilket altid er en kærkommen opmuntring, der kan styrke moralen på holdet. Alligevel måtte Jesper E. takke af halvvejs inde på 2. omgang og så var vi klar over, at der ikke kunne smides flere ryttere. Selvom der er vand i dunkene, så er det anstrengende at få drukket den nødvendige væske undervejs i løbet. I sammenligning med træningsturene og linieløbene i Bella Skilte Cup, så er presset konstant og lysten til at indtage væske eller noget spiseligt er absolut minimal. Men, som ordsproget siger: ”Uden mad og drikke, så duer helte ikke”, og derfor er mangel på specielt væske i et løb over 90 kilometre den sikre vej til fiasko.

 

Michael fører an ad de listige stier i skoven.

På vej frem til 2. passage af målstregen blev vi passeret af Brøndby Cykelmotions 1. hold, som senere skulle vise sig at blive det vindende hold på 90 kilometer ruten i en fremragende tid. Vi forsøgte at lægge os i slipvinden med den reglementerede afstand, men kunne kort efter passagen af målstregen på 2. omgang blot se Brøndby-holdet trække væk fra os. Vi formåede dog at holde farten nogenlunde konstant og moralen høj. Alle på holdet ydede en formidabel indsats, men især Henrik, Michael og Per ydede en særlig indsats på den 3. og sidste omgang.

Det blev også på sidste omgang, at vi passerede klubbens 2. hold under muntre tilråb og som gav os mod på at træde de sidste kilometre i gennem – men, hold da op, hvor bakkerne på sidste omgang gav benene modstand. Det var derfor velgørende, at se de sidste vejskilte omkring Skjoldnæsholm, der indikerede den sidste del af ruten. De sidste kontrolposter og sving blev passeret og så kunne vi endelig ane målstregen med et publikum i højt humør. Målstregen blev passeret og tiden gik i stå på 2 timer, 18 minutter og 11 sekunder.

 

Leif trækker gennem målområdet med Per i slipstrømmen.

 

Resten er historie: Brøndbys 1. hold blev overlegne vindere i tiden 2.11.17, mens 2. og 3. pladsen gik til hhv. Team Cyklingshop i 2.13.15 og CK Kronborg i 2.16.55. Vallensbæk Cykelmotions 1. hold blev dermed nummer 4 med 1.49 til nummer 5. Vallensbæk Cykelmotions Hold 2 kom i øvrigt ind med en fin tid på 2.31.03. Et samlet set tilfredsstillende resultat for vores klub oven på et velkørt holdløb. Lad os se om vi kan skære yderligere et minut eller to til holdløbet i 2010.

Henrik får velfortjent forplejning i målområdet.